Co nás čeká

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
15
16
17
18
19
20
24
25
26
27
28
29
30
31

  

blatenska rybi polevka

Kurzy

Základní kurz zpracování ryb

Tápete v základních dovednostech spojených se zpracováním ryb? Tento kurz je určen pro širokou veřejnost s důrazem na základní principy wellfare a zákona 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání. Prakticky si vyzkoušíte správnou manipulaci s rybami, jejich usmrcení a základní zpracování včetně popisu různých typů používaných nožů a jejich údržby. Délka kurzu je 5 hodin. Podrobné informace naleznete ZDE.

Zpracování ryb s certifikátem

Pokud byste rádi získali nejdůležitější podrobné informace o všem co se točí okolo zpracování ryb, máte jedinečnou příležitost. Kurz Vás seznámí s anatomií a morfologií rybího těla, jednotlivými způsoby zabíjení ryb v malém a provozním měřítku, fyzikálně-chemickými procesy probíhajícími ve svalovině po usmrcení ryb, vyzkoušíte si manipulaci a usmrcení kapra a pstruha, jejich základní zpracování, podmínky uchování včetně výpočtu potřebného množství ledu k dostatečnému zchlazení a další praktické dovednosti. Podrobné informace naleznete ZDE.

Zpracování ryb pro pokročilé
Je Vám kapr a pstruh málo, teorie Vás netáhne a chybí Vám praktický výcvik? Naši lektoři Vám dopřejí možnost vyzkoušet i něco jiného! Kurz navazuje na Základní kurz zpracování ryb. Jeho cílem je praktické osvojení základních i pokročilých úprav ryb jaké si zvolíte např. kapra, pstruha, platýze, lososa, makrely, tresky, štiky, candáta, sumce či sumečka a další... Součáístí jsou i pokročilé úpravy  (půlky, porce, filety, motýlkový řez, kanoový řez, stahování kůže). Délka kurzu 5 - 8 hodin. Podrobné informace naleznete ZDE.

Základy rybí gastronomie v kostce

Omrzel Vás smažený kapr v trojobalu a pstruh po mlynářsku? Vejděte s námi do světa pestrých možností a kombinací chutí! Základní přehled o tradičních i netradičních pokrmech a způsobech přípravy ryb získáte společně s notnou dávkou inspirace přímo od Ing. Eduarda Levého, nositele Kříže sv. Vavřince. Podrobné informace naleznete ZDE.

 Kudy k nám:
mapa
 Kontakty:
 Ing. Jan Kašpar
 +420 387 774 678
 
 Otevírací doba:
 čtvrtek 9:00 - 17:00
--------------------------------------------------
kniha levy